0
(0)

Меблі в стилі мінімалізм

Головне завдання меблів у стилі мінімалізм – підкреслити простір і об’єм приміщення, стаючи більше фоном, ніж основним акцентом інтер’єру. Предмети меблів у такому інтер’єрі мають бути строгими, лаконічними і водночас максимально функціональними. Стиль мінімалізм можуть використовувати люди, які цінують якість, прагнуть до простоти і ясності в усьому і які всіляко уникають химерності і надмірностей.

Меблі в стилі мінімалізм: краса і вишуканість у простоті

Головною рисою меблів у стилі мінімалізм є прості і чіткі лінії. Таким предметам інтер’єру властиві однотонність, мінімум або повна відсутність деталей і додаткового декору. Разом з тим, кожен предмет меблів дуже функціональний, тому що через відсутність додаткової обстановки змушений виконувати безліч завдань і функцій. Мінімалістичний інтер’єр розслабляє, знімає стрес, заспокоює. Цей ефект здебільшого досягається за рахунок кольорової палітри меблів – переважно світлих відтінків і білого кольору, контрастом до якого часто є чорний або темно-сірий.

Важливу роль відіграють і фактури матеріалів, які використовуються для меблів – здебільшого це натуральне дерево і шкіра, скло, хромована сталь, алюміній. Втім для оформлення меблів у стилі мінімалізм немає якихось чітких вказівок щодо вибору кольору або фактур – все дуже індивідуально, тому залежить виключно від смаку кожної людини.

Меблі для вітальні у стилі мінімалізм

 

Жодна вітальня не обходиться без диванної групи і журнального столика, навіть якщо вона оформлена у стилі мінімалізм. Це обов’язкова умова. Додатково можуть встановлюватися модульні стінки скромних розмірів і з закритими полицями. Відкритою може бути тільки полиця у тумбі під телевізор. Переважно такі стінки оформляють у світлих нейтральних тонах. Нерідко у мінімалістичних вітальнях розміщують робоче місце, але і його зазвичай ховають за відкидними дверцятами або стільницями. Диванна група зазвичай велика, розмашиста, з ідеально рівними і чіткими лініями або напівкруглими обрисами. Диван у стилі мінімалізм часто відіграє роль яскравої плями, колірного акценту, тому його оббивка може бути яскравого, насиченого кольору.

 

Меблі в стилі мінімалізм для спальні

 

Простота і лаконічність форм залишаються головним принципом у дизайні меблів для спальних кімнат. Меблі для спальні в стилі мінімалізм виготовляються з якісних матеріалів і повністю позбавлені ​​елементів декору. У спальнях часто встановлюють вбудовані шафи-купе або гардеробні. Ліжко у стилі мінімалізм зазвичай має вигляд татамі або платформи, без балдахіна і часто без узголів’я. Приліжкові тумбочки мають строгі геометричні форми, невелику висоту і не мають декору. Відкриті полиці і навісні меблі здебільшого не використовуються.

 

Меблі для кухні у стилі мінімалізм

 

Відмінною рисою мінімалістичних кухонних гарнітурів є плоскі фасади без декору і з глянцевим однотонним покриттям. Стільниця часто виготовлена з натурального або штучного каменю, але допускаються і простіші сучасні матеріали. Столова група часто зроблена з натурального дерева, металу або каменю. Меблі в стилі мінімалізм для кухні також повинні мати прості, чіткі лінії і рівні поверхні.

 

Досконалість мінімалізму від Arsievich Studio

Якщо вам подобається порожнеча простору і багато повітря у приміщенні, то стиль мінімалізм для вас. Відмовтеся від нескінченного калейдоскопу деталей і речей та створіть легкий повітряний простір, що налаштовує на релакс і спокій, за допомогою професіоналів Arsievich Studio. Мінімалізм – це вишуканий стиль і тонкий смак, які ніколи не вийдуть з моди.

Оцініть матеріал:

Натисніть на зірку, щоб оцінити!

Середня оцінка 0 / 5. Кількість голосів: 0

Немає голосів